Albert logo - 25 letMenu
Detail receptu - Bezlepkový beze dort s kávovým krémem

Bezlepkový beze dort s kávovým krémem

Čas přípravy
60 minut

Jak na to?

Bílky s cukrem ušleháme ve sníh, poté jemně vmícháme plátky mandlí, rýžovou mouku a moučkový cukr. Na plech dáme pečící papír a z vyšlehané směsi vytváříme za pomoci lžíce placky o průměru cca 8 cm a výšce 1 cm. Pečeme v rozpálené troubě na 160 st. 20 – 30 minut do zlatova.

Při výrobě krému postupujeme tak, že přivedeme vodu k varu, přidáme Baileys, polévkovou lžíci třtinového cukru a 1 polévkovou lžíci cukru krystal. Touto horkou směsí zalijeme tureckou kávu, do které přimícháme i kávu rozpustnou. Takto vytvořenou horkou směs nalijeme nadrobno nalámanou bílou čokoládu. Vymícháme v hladký krém a necháme chvilku vychladit na pokojovou teplotu. Mezi tím vyšleháme 250 g másla. Do vyšlehaného másla postupně přiléváme kávovo-čokoládovou směs. Opět vymícháme v hladký krém, kterým k sobě slepujeme vychlazené beze.

Co budu potřebovat?

Suroviny pro 6 osob

Beze

Bílky

3 ks

Cukr krupice

110 g

Mandle plátkové

50 g

Mouka rýžová

15 g

Cukr moučka

25 g

Máslo

Máslo

250 g

Bílá čokoláda

100 g

Rozpustná káva

1 polévková lžíce

Turecká káva

1 kávová lžička

Voda

0,5 dcl

Baileys

4 polévkové lžíce

Cukr krystal

1 polévková lžíce

Třtinový cukr

1 polévková lžíce

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.