Albert logo - 25 letMenu
Detail receptu - Celozrnný koláč s datlemi

Celozrnný koláč s datlemi

Čas přípravy
30 minut

Jak na to?

V misce smícháme: Mouku, cukr, ovesné vločky, máslo, vejce, kypřící prášek, citron kůru a poté vyválíme těsto.

Směs na koláč: Datle vaříme ve vodě 2min, poté zcedíme, vypeckujeme a nasekáme. Přidáme trošku rumu a lehce přesekané vlašské ořechy.Těsně před koncem pečení potřeme štětcem upečený koláč rozpuštěným máslem s rumem.

Co budu potřebovat?

Celozrnná mouka

450 g

Cukr přírodní

120 g

Máslo či Hera

350 g

Vejce

2 ks

Kypřící prášek

1 ks

Nastrouhaná kůra z 1/2 citronu

 

Datle

0,5 kg

Ořechy vlašské

100 g

Rum tuzemský na potření

0,5 dcl

Máslo na potření

50 g

Ovesné vločky

100 g

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.