Albert logo - 25 letMenu
Detail receptu - Cizrnová polévka

Cizrnová polévka s portským vínem a petrželovým pestem,
podávaná s bramborovými pusinkami s panchettou

Čas přípravy
60 minut

Jak na to?

Na mořské soli si upečeme do měkka brambory. Oloupeme je a ještě teplé na hrubo nastrouháme. Panchettu nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme na oleji a poté vysypeme do nastrouhaných brambor. Přidáme hladkou mouku, vejce, osolíme, důkladně promícháme a stříkacím sáčkem vytvarujeme na pečící papír dle fantazie. Pečeme v rozpálené troubě na 180 stupňů cca. 20min. Očištěnou na drobno nakrájenou cibulku a mrkev orestujeme, přidáme sterilovanou cizrnu, zalijeme portským vínem, 3dcl zeleninového vývaru, římský kmín a sváříme. Jakmile bude tekutiny cca 2cm, přilijeme smetanu, mléko a rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Na ozdobu použijeme petrželkové pesto, které si připravíme v hmoždíři, rozdrcením petrželky, ořechů a soli. Nakonec přidáváme olivový olej aby bylo pesto hodně vláčné. Takto připraveným pestem zdobíme polévku na talíři a servírujeme s bramborovými pusinkami.

Co budu potřebovat?

Suroviny pro 4 osoby

Polévka

Cizrna sterilovaná Bonduell

1

BIO zeleninový bujon Albert

1 kostka

Cibule malá

1

Mrkev malá

1

Extravirgin olej

4 lžíce

Smetana 30% - 2dcl

1

Mléko

1 dcl

Římský kmín

1/4 kávové lžičky

Portské víno

1 dcl

Petrželkové pesto

Hladkolistá petržel

20 lístků

Vlašské ořechy vyloupané

3 ks

Extravirgin olej

5 lžic

Bramborové pusinky

Upečené brambory

300 g

Hladká mouka

150 g

Panchetta

 

Vejce

1 ks

Sůl

 

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.