Albert logo - 25 letMenu
Detail receptu - Dýňové srdce

Dýňové srdce

Čas přípravy
40 minut

Jak na to?

Nejdříve si připravte dýňové pyré. Nakrájejte dýni na kostičky a povařte ji ve vodě 30 minut doměkka. Slijte
 a rozmixujte tyčovým mixérem.

Troubu pak nechte předehřátou na 180 °C. Ve velké míse promíchejte cukr s olejem a po jednom zapracujte vejce. Do mouky vmíchejte sodu, skořici, sůl, oříšek a hřebíček; sypkou směs přidávejte střídavě s dýní k mokré směsi, pokaždé dobře promíchejte.

Těsto vlijte do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru srdce a pečte 60–65 minut. Zkontrolujte špejlí, jestli se těsto nelepí, a nechte 10 minut chladnout, pak bábovku vyklopte. Pocukrujte a podávejte.

Co budu potřebovat?

Suroviny na 8-10 osob

Cukr

200 g

Řepkový olej

240 ml

Vejce

3

Hladká mouka

420 g

Jedlá soda

2 lžičky

Mletá skořice

1 lžička

Špetka soli

 

Mletý muškátový oříšek

1 lžička

Špetka mletého hřebíčku

 

Dýně hokkaido, upečená, rozmixovaná

4 kg

Tuk a hrubá mouka na vysypání formy

 

Moučkový cukr

 

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.