Albert logo - 25 letMenu
Detail receptu - Pečený hovězí krk na víně (brisket) podávaný s domácími bramborovými gnocchi

Pečený hovězí krk na víně (brisket) podávaný s domácími bramborovými gnocchi

Čas přípravy
3 hodiny

Jak na to?

Hovězí krk osolíme, opepříme a opečeme na oleji zprudka ze všech stran. Česnek nakrájíme na plátky, mrkev, cibuli, řapík na kostičky. Maso vyjmeme z pánve a na výpeku krátce orestujeme cibuli s česnekem. Poté přidáme nakrájenou mrkev s řapíkatým celerem, tymián, rozmarýn, povidla a zalijeme červeným vínem. Přidáme již opečené maso, podlijeme 2 dcl vody a přiklopíme poklicí nebo alobalem. Dáme péct do trouby rozpálené na 150 st. po dobu cca 3, 5 hodiny, maso v průběhu pečení kontrolujeme a podléváme trochou vody. Brambory omyjeme a vložíme na pekáč s mořskou solí. Pečeme v troubě společně s masem do měkka cca 40 minut. Poté brambory oloupeme a získaných 600 g smícháme s vejci a hl. moukou. Vypracujeme těsto ze kterého připravíme noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou. Noky scedíme a pokapeme olivovým olejem – neslepí se. Upečené maso odklopíme, vyjmeme a šťávu propasírujeme přes cedník a můžeme podávat.

Co budu potřebovat?

Suroviny pro 4 osoby

Hovězí krk nebo hovězí brisket

800 g

Mrkev

1 ks

Cibule

1 ks

Povidla

3 polévkové lžíce

Česnek

3 stroužky

Rozmarýn

1 větvička

Tymián

8 větviček

Řapíkatý celer

1 stonek

Červené víno

1 dcl

Extravirgin olej

5 polévkových lžic

Brambory střední

800 g

Vejce

2 ks

Hladká mouka

350 g

Mořská sůl (pod brambory)

1 kg

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.