Albert logo - 25 letMenu
Detail receptu - Hovězí steak s bramborovým závinem a pepřovou omáčkou

Hovězí steak s bramborovým závinem a pepřovou omáčkou

Čas přípravy
60 minut

Jak na to?

Brambory oloupeme, rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, nahrubo rozšťoucháme a necháme vychladnout. Mezi tím nakrájíme na osminky žampióny, osolíme je a opečeme na másle a na malé kousky nasekáme brokolici. Takto upečené žampióny a zpracovanou brokolici přidáme do brambor a směsí plníme těsto, které si připravíme smícháním hladké mouky, vody, droždí a soli. Těsto vyválíme, přidáme již připravenou směs a zavineme. Potřeme rozšlehaným vejcem, jemně propícháme vidličkou a pečeme na plechu s pečícím papírem v rozpálené troubě na 180 st. po dobu 20 minut dozlatova. Dále budeme připravovat steaky o výšce 2cm, které osolíme, opepříme, pokapeme olejem a vložíme na suchou hodně rozpálenou pánev. Steaky opékáme zprudka a otáčíme cca. po 3minutách, jakmile mají hezky opečenou barvu. Po otočení necháme steak dále zprudka opékat a cca po 1 min. pánev stáhneme mimo teplo. Přiklopíme poklicí . cca po minutě přilijeme 3pol. lžíce vody které jsme si předem připravili do malé sklenky. Je důležité vodu nalít co nejrychleji a poklici hned přiklopit. Takto necháme odpočívat cca. 5min. poté steaky odložíme mimo pánev a do výpeku přidáme marinovaný zelený pepř, drcený pepř a smetanu. Provaříme až omáčka jemně zhoustne a podáváme s pečeným bramborovo-houbovým závinem.

Co budu potřebovat?

Suroviny pro 4 osoby

Závin

Hovězí vysoký roštěnec nebo-li Rib Eye

800 g

Brambory

800 g

Žampióny

100 g

Máslo

50 g

Hladká mouka

150 g

Voda

0,5 dcl

Droždí

Špetka - cca 5 g

Sůl

1/3 kávové lžičky

Vejce

1 ks

Omáčka

Marinovaný zelený pepř

1 kávová lžička

Drcený pepř černý

špetka

Smetana 33%

 

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.