Albert logo - 25 letMenu
Detail receptu - Kynuté koláčky s tvarohovým krémem a skořicovou drobenkou

Kynuté koláčky s tvarohovým krémem a skořicovou drobenkou

Čas přípravy
45 minut

Jak na to?

V teplém mléce rozmícháme droždí a připravíme kvásek. Mezitím smícháme mouku, máslo, špetku soli, vejce, cukr, a citronovou kůru. V míse nebo robotu hněteme min. 5min. Poté z pružného těsta připavíme kuličky o váze cc 25-30g, které položíme na plech s pečícím papírem a necháme cca. 20min kynout. V kastrůlku smícháme studené mléko s pudinkovým práškem, přidáme citronovou kůru, pár kapek citronu, cukr a vaříme dokud pudink hodně nezhoustne. Poté odstavíme, necháme vychladnout a následně smícháme s tvarohem. Do vykynutých kuliček uděláme do středu dírku o průměru cca. 5cm např. dnem skleničky. Všechny koláčky potřeme rozšlehaným vajíčkem aby měly koláče po upečení zlatavou barvu. Směs tvarohu a pudinku dáme do stříkacího sáčku a koláčky naplníme. Poté si zamícháme cukr, mouku, máslo a špetku skořice, připravíme si drobenku a tou posypeme koláčky. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca. 15-18min.

Co budu potřebovat?

Suroviny pro 8 osob

Těsto

Hladká mouka

250 g

Máslo

80 g

Mléko

100 g

Droždí

1/2 (z kostky 42g)

Špetka soli

 

Cukr krystal

50 g

Vejce

1 ks

Citronová kůra

z 1/3 citronu

Náplň

Puding prášek

50g = 1 balení

Tvaroh polotučný ve vaničce

 

Cukr

80g

Mléko

0,25 dcl

Vejce

1ks na potření těsta

Drobenka

Cukr krystal

50g

Hrubá mouka

50g

Máslo

40g

Skořice

1/3 kávové lžičky

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.