Albert logo - 25 letMenu
Detail receptu - Mangový dort

Mangový dort

Čas přípravy
35 minut

Jak na to?

Na korpus vyšleháme tři vejce s cukrem a přidáme jemným vmícháním celozrnnou špaldovou mouku. Poté dáme na pečící papír do dortové formy a pečeme na 190 st. po dobu 10 -13 minut.

Na krém vyšleháme žloutky s cukrem, které zalijeme vařícím mlékem. Dáme zpět do hrnce a zahřejeme tak, až začne směs mírně houstnout. Poté přecedíme přes cedník, přidáme plátkovou želatinu, kterou jsme si nechali předem povolit cca 5 minut ve studené vodě. Dále přidáme mangové puré a zamícháme tak, aby se rozpustila želatina a vznikl hladký krém. V misce vyšleháme šlehačku do které postupně vmícháme připravenou směs a naneseme na upečený korpus v dortové formě. Následně dáme do lednice ztuhnout minimálně na jednu hodinu. Ve studené vodě si povolíme čtyři plátky želatiny, které přidáme do 100 ml horkého mangového puré s jednou lžící cukru. Po hodině vyndáme zatuhlý korpus s krémem na který nalijeme připravenou želatinovou směs. Celý dort necháme minimálně 10 hodin uležet.

Co budu potřebovat?

Suroviny pro 8 - 10 osob

Korpus

Vejce

3 ks

Cukr krupice

80 g

Celozrnná špaldová mouka

90 g

Krém

Mléko

225 g

Žloutek

50 g

Cukr krystal

80 g

Želatina

8 plátků

Mango - puré (smoothie)

150 g

Šlehačka

110 g

Želé

Mango - puré (smoothie)

100 ml

Cukr

1 polévková lžíce

Želatina

4 plátky

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.