Albert logo - 25 letMenu
Detail receptu - Minipizzy s chorizem, rajčaty, bazalkou a olivami

Minipizzy s chorizem, rajčaty, bazalkou a olivami

Čas přípravy
15 minut

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Z těsta vykrájejte 8 kruhů o průměru 11 centimetrů. Okraje trochu zahněte a vytvarujte, aby vznikly „mističky“ a náplň nevytekla.

Vyložte 2 plechy pečicím papírem. Promíchejte ricottu, mozzarellu, sůl a pepř. Směs rozdělte na korpusy a rovnoměrně ji rozetřete. Navrch rozdělte kolečka choriza, rajčata a olivy. Okraje potřete vajíčkem a pečte asi 15 minut dozlatova. Poklaďte bazalkou a podávejte.

Co budu potřebovat?

Suroviny na 8 porcí

Listové těsto

2 pláty

Ricotta

120 g

Strouhaná mozarella

25 g

Sůl

 

Čerstvě mletý pepř

 

Chorizo

200 g

Oloupaná cherry rajčátka

250 g

Olivy kalamata, oloupané

40 g

Vejce

1

Bazalka na ozdobu

 

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.