Albert logo - 25 letMenu
Detail receptu - Sekaná

Sekaná

Čas přípravy
2 hodiny

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej
a zhruba 10 minut opékejte cibuli, celer, česnek a papričku doměkka. Osolte a vmíchejte koření, sundejte z plamene.

V míse prošlehejte vejce, přidejte mléko, kečup nebo rajčatovou omáčku a strouhanku. Nejlépe rukama zapracujte maso a zeleninu do kompaktní směsi. Tu natlačte do formy a vršek pokryjte plátky slaniny.

Pečte zhruba hodinu a čtvrt. Po vyjmutí z trouby odlijte vypečený tuk. Před podáváním nechte sekanou chvilku odpočinout.

Co budu potřebovat?

Suroviny pro 6-8 osob

Olivový olej

1 lžíce

Cibule nakrájná najemno

1

Řapík celeru nakrájený najemno

1

Oloupaný a nasekaný česnek

1 stroužek

Paprička jalapeňo, se semínky, nasekaná

1

Sůl

2 lžičky

Mletý kmín

1/2 lžičky

Špetka mletého muškátového oříšku

 

Vejce

2

Mléko

120 ml

Kečup nebo rajčatová omáčka

100 ml

Strouhanka

100 g

Mleté hovězí maso

500 g

Mleté vepřové maso

500 g

Slanina, rozpůlená napříč

4 silnější plátky

Odeslat recept e-mailem

Recept jsme úspěšně odeslali.